Posts

Showing posts from December, 2009

5 DECEMBER 2009

Image
Bila teringat balik tarikh ni aku mesti tersenyum sorang2....ummm....sweet gak dia ni.....aku tergerak nak tulis pasal kitaorang ni sebab ibula...."dina tak tulis pape pasal dina ngan hafiz ke?".Tu la yang ibu aku cakap...segan siot.


Pagi tu Hafiz mesej ibu aku. Dia ajak aku study kat library. Ibu aku bagi je dia kuar ngan aku. So nak dijadikan citer aku pon setujulaa....Dah2 siap2 aku pun gerakla nk g KTM Teluk Pulai....Aku ajak adik aku...


So aku jumpa dia kat klang...Library klang tutup pulak!! So kitaorang pun gi la kat library shah alam. Nak diikutkan buang masa ngan tenaga gak ke sana ke mari tapi bila pikirkan si dia ada bersama tak kisahla. Hehehehe....


Sampai je kat ktm shah alam kitaorang ambik teksi nak gi library shah alam. Dah sampai destinasi pe lagi bai..study la....Dia asyik2 kaco aku study..hehe...kelakar and sweet...Abis je study..perut pun dah berkeroncong kitaorang pun carila port nak makan...Kaki pun melangkah pantas menuju ke PLAZA ALAM CENTRAL..kitorang p…

Kehangatan Kasihmu

Image
Daun-daun yang berguguran indah..
Bunga-bunga mewangi yang mekar
kembang di taman menambahkan lagi
keghairahan suasana...
Awan yang berarak...
Burung-burung yang berkicauan
seakan-akan mengerti gelora di hati..
Wahai pujangga cinta..
Mengertikah dikau apa yang ku rasakan tika ini?
Tanpamu aku rebah...
Tanpamu tak mungkin aku kenal apa erti sebenarnya cinta..
Wahai pujangga cinta...
Dirimu membuatkan aku rasa dihargai...
Betapa dalamnya kasihku buatmu...
Sayang...
Taburkanlah benih-benih cinta..
Siramilah dengan cintamu yang tulus...
Agar bunga-bunga cinta sentiasa mekar tanpa hentinya.....

Percintaan verse Persahabatan

Image
Cinta?

Sahabat?

Mana penting?

ummmm...

Actually...

Dua2 penting...

Sebab pe?

Cinta sejati ni yang akan jadi teman hidup kita...

Hingga akhir hayat kita...

Dialah sahabat...

Dialah kekasih...

Dan mungkin juga suami...

OPPPSSS!!!!

Hehehe...

Dia juga tempat kita meluahkan suka dan duka....

Cinta juga sering membuatkan kita alpa....

Mungkin sementara...

Dan mungkin juga selamanya....

Persahabatan pula berbeza berbanding percintaan...

Kadang2 persahabatan ni pun tak de beza sangat....

Dialah sahabat...

Dialah kekasih...

Dan dia jugalah suami...

Tu pun kalo sahabat dia tu lelaki...

Hehehehe...

Sahabat penting sangat...

Sebabnya pe?

Setiap yang hidup kat dunia ni memerlukan teman berbicara...

Sahabat yang baik mesti layan je kerenah teman dia...

Tol tak??

So...

The conclusion is cinta memang DANGEROUS!!!

But sweet...

So don't overdose....

Sahabat memang unik...

Pandai2lah menghargai and saling membalancekan kedua2nya....





Friendship

Image
Friends....
Since I knew you...
I know what true friends is about...
Since I knew you...
We create all the memories together...
I love friends like you....
Always be by my side...
Neither in happy situation nor in sad situation...
For me...
The colours of the rainbow just like you...
So colourful..
So meaningful...
Your colourful bring me to life...
The colour's of you bring back my spirit...
I hope our friendship will be forever and ever...




Love And Hate

Image
Sometimes I know what I feel...
Sometimes I do not know what I feel..
Love is only a word..
To prove it??
Did he know to prove it?
Did he know what love is about?
Hate..
It's really2 simple to prove it...
To someone..
Hate more easiar than love...
It's difficult to find true love...
Only a lucky person can find their true love....