Posts

Showing posts from February, 2011

PSSSTTTTT.....

Image
1 MAY ni....genap 4 tahun perkenalan aku dan dia..aku amat mengharapkan perkenalan ini berakhir dengan happy ending..walaupun tak semua cerita berakhir dengan happy ending..tapi aku hanya mampu berdoa...sukar nak gambarkan perasaan ni..aku tak la over sangat..tapi..setiap manusia Allah berikan kita perasaan macam ni...aku sendiri tak menjangka...segalanya atas ketentuan Allah Yang Maha Esa...aku tau..perasaan ni la yang membuatkan aku lebih bersemangat nak buat apa2 kerja pun...sepanjang aku kenal dia..dia ni seorang yang amat memahami..dia selalu bersama aku waktu susah ataupun senang...pendek kata dia ni memang pendengar setia...tu yang aku tertarik kat dia ni..susah cari orang camni...mungkin ada sesetengah orang berpendapat sebelum kahwin...semua manis..aku pun berpendapat begitu..tapi...betul kata orang...keikhlasan tuu kita leh tengok dari mata dia..aku memang nampak keikhlasan tu dari sinar mata dia...aku amat bersyukur..nasihat ibu akan sentiasa aku ingat........

Saat-saat bahagia

Image
Ahad 30 Januari 2011..bertempat di Wisma MCA, KL..aku menghadiri satu seminar kenali potensi diri yang disampaikan oleh DR. AZIZAN OSMAN...ahad tu aku nak gi seminar..tapi malam tu aku langsung tak boleh tidur..sebabnya tak boleh bagitau..orang-orang yang terdekat je memahami masalah aku tu..it's really private..dah langsung tak dapat tidur apalagi..pukul 4.55 pagi aku teros mandi and bersiap laaa...so, dalam pukul 6.10 macam tu..aku gi KTM Klang nak ambik Mr. Right aku laa...first time aku tengok dia seawal pagi camtu..sukar digambarkan perasaan waktu tu camne...and first time jugak dalam tempoh 4 tahun berkenalan...baru kali pertama aku dan si dia gi seminar..mencari ilmu bersama..melakukan aktiviti bersama-sama..seronok.....!! Hanya Allah saja mengetahui perasaan aku waktu tu..then, dalam kol 6.30 sampai KL .. tapi tak de la daftar teros...ibu ajak gi makan..atoiiii...minum jela jawabnya...tak makan pun..mana taknya..perot tak leh terima kot makanan seawal tu..tapi time sahur t…