Posts

Showing posts from August, 2011

SELAMAT HARI RAYA...:D

Image
Selamat Hari Raya diucapkan kepada semua rakan2 yang mengenali diri ini..Tak lupa juga kepada seluruh muslimin dan muslimat...CAMAT AYI YAYE...hehe..nak duit raya..:P Maaf la ya kalau ada kata2 dan perbuatan diana yang mengguris ati korang...:) hmm.. Sekejap je kan masa berlalu..sedar tak sedar ramadhan dah pun meninggalkan kita..sedih kan?? :( Pesanan saya, bagi yang memandu untuk pulang ke kampung..please..pandulah kenderaan dengan berhati-hati..sayang la orang2 kat sekeliling korang tu k...Kita raikan hari raya ni dalam suasana yang sederhana gitu...luv u alls!!
IKHLAS DARI, STICKY NOTE : TERKENANGKAN SI DIA..HMM...:(

Doktor Cinta..(Part 3)

Image
Doktor : Macam mana perkembangan cik? Pesakit : Saya masih teringatkan dia...ubat yang doktor bagi tak mampu nak bunuh perasaan cinta dan sayang saya pada dia...say rindukan dia.....saya rindukan dia....(menangis) Doktor : Teguhnya cinta cik pada dia..saya kagum dengan cinta cik pada dia...hanya dalam perkenalan yang singkat mampu membuatkan cik begitu sayang pada dia... Pesakit : Saya terseksa doktor...hidup saya dibayangi wajah dia...saya selalu teringatkan dia...setiap tempat yang pernah saya luangkan masa bersama si dia masih segar dalam ingatan saya...my heart totally belongs to him...tapi saya tau saya takkan dapat memiliki cinta dia...doktor...tak ada cara lain ke? Bantulah saya...(menangis) Doktor : Ada..the last thing that can i do for you..kita jalankan pembedahan..buang hati.. Pesakit : (diam) Doktor : Cik sanggup? Ada dua risiko yang perlu cik tanggung..pertama selepas pembedahan membuang hati, cik takkan sayang,cinta dan kasih kan sesiapa pun...risiko kedua, mungkin nyawa cik d…

Doktor Cinta..(Part 2)

Image
Doktor : Ya cik..macam mana lepas makan ubat yang saya bagi tu?  Pesakit : Saya dah makan ikut waktu..saya nak tau kenapa jiwa saya rasa kosong....kosong sangat doktor....hanya jasad yang orang nampak..tapi jiwa saya dah hilang entah ke mana.. Doktor : Itulah side effect yang saya maksudkan hari tu....mula2 cik akan rasa jiwa cik kosong...mungkin cik masih teringatkan dia....lepas ni saya akan bagi dos yang lagi tinggi..after 4 days, cik akan murung...and cik akan banyak mendiamkan diri...perasaan cik pada lelaki is nothing..so sebelum saya bagi ubat ni, saya nak tau cik sanggup tak? Pesakit : Saya sanggup doktor..itu lebih baik...jiwa saya pun dah kosong sekarang ni kan...tak ada bezanya kalau tak ada perasaan dekat lelaki...pintu hati saya dah tertutup untuk insan bernama lelaki...hanya orang tu je yang boleh buka balik hati saya... Doktor : Cik salah..ubat ni akan menjadi cik anti cinta..si dia belum tentu mampu menjadi penawarnya...sebab dos ubat ni sangat tinggi... Pesakit : Saya sang…

Doktor Cinta..(Part 1)

Image
Doktor : Cik sakit apa? Pesakit : Saya rindukan seseorang..saya cintakan dia..saya nak hidup bersama dia..saya tak boleh berpisah dengan dia... Doktor : Dah berapa lama cik rasa macam ni? Pesakit : Dah sebulan lebih doktor..saya ingat kejap je rasa macam tu..tak sangka pulak makin berlanjutan sampai hari ni..apa saya perlu buat doktor? Doktor : Apa lagi yang cik rasa? Mengikut pendapat saya..cik perlu lupakan dia..buat sesuatu aktiviti yang membolehkan cik lupakan dia.. Pesakit : Saya rindukan dia setiap saat..mana saya pergi, saya nampak dia..apa je saya buat, saya teringatkan dia...saya dah cuba busy-kan diri saya dengan aktiviti2 lain..tapi my mind still thinking about him...saya dah cuba lupakan dia doktor..!! Tapi hati saya berkecai tiap kali saya buat macam tu..rasa nafas saya berhenti bila saya cuba lupakan dia..tolonglah doktor...saya terseksa sangat...
Doktor : Ok macam ni..saya akan bagi cik ubat anti rindu...ubat bunuh perasaan cinta..ubat penghapus sayang...makan ubat ni ikut wa…

Hmm... :'(

Image
Hari ni aku rasa tak semangat sangat..my heart so empty..why? Secret..hehe..dua assignment aku dah bereskan..tinggal satu assignment lagi je...jiwa tak sihat..badan pun tak sihat..batuk and demam tak baik lagi..muncul pula encik selsema and cik sakit tekak..teeeheee..(teeeheee? curi treadmark member) 1 package already...:D SMILE...!! hehe..nampak sangat buat2 happy kan? Hmmm..wake up Diana !!!!!! Be strong..*macam mana nak strong? kalau hati dekat tempat lain..fikiran tempat lain..cuma jasad aku kat sini..terseksanya jiwa..aku tak sekuat yang disangka..but i try my best..hmm* 
STICKY NOTE : DENGAR LAGU SEDIH2 JER...

Hanya Kamu..

Image
Satu..dua..tiga..aku menghitung waktu... Melangkah pergi jauh darimu.. Amat perit bagaikan hatiku ditusuk sembilu.. Apakah ini hanyalah mimpi ? Seribu kali daku menyangkal.. Takkan dapatku ulang kembali waktu bersamamu.. Aku amat merindui setiap waktu bersamamu.. Maafkan diriku kerana mencuri hatimu.. Walaupun aku melangkah pergi.. Izinkan aku menyimpan hatimu.. Walaupun secebis... Akan ku jaga hatimu seperti aku menyayangimu... Angin... Sampaikanlah salam cinta dan rinduku padanya.. Bisikkan padanya bahawa aku amat merinduinya.. Setiap kenangan bersamamu akan ku jadikan  memori yang paling indah dalam hidupku... Sayang... Dirimu selamanya bertakhta dihatiku.. Selamat tinggal....
STICKY NOTE : NAMAMU AKAN SELAMANYA BERTAKHTA DI HATIKU..

Saya Sewel..hehe..NOTES : CATHELINA DAH BALIK...!!!

Image
Alhamdulillah..akhirnya Cathelina dah balik rumah...TO SAYANGS CAT, LAMA MAMA TUNGGU CAT BALIK...semalam mimpi dia balik...dalam mimpi tu aku menangis sungguh2 sebab Cat balik..bila terjaga rupanya mimpi and air mata aku betul2 mengalir..and today Cat balik...mimpi yang menjadi kenyataan...

Bila dapat je text dari ibu tersayang..aku macam tak percya Cat balik rumah...nak menangis rasanya...ibu cakap adik aku jumpa cat dekat rumah orang...cat kacau ayam orang tu..bhahahah...CATHELINA NAKAL...MAMA TAK AJAR PUN KACAU AYAM ORANG...by the way kelakar kot...dengan kucing yang sama spesis dengan dia..takut pulak..cik ayam jugak dia kacau...

HAPPY PUNYA PASAL...SAMPAI SEWEL...







STICKY NOTE : TAK SABAR NAK BALIK JUMPA CATHELINA..:D

Semalam? Hari ni?

Image
Hari ni penat gilax!! Lama betul settle-kan ptptn..rasa nak pitam je tadi....DIANA..BE STRONG! Hmm...now i'm alone...roomate dah balik..sunyinya rasa and to wanie and sha..i miss u so much!! Buka puasa sorang2 la jawabnya..:( Tiba2 teringat peristiwa semalam..start from wanie ok..ceritanya macam ni, semalam ada abang ni nak datang betulkan pintu bilik kteorang..tapi abang tu tak bagitahu nak datang..pagi tu dengar orang ketuk pintu..wanie yang tengah tidur terbangun macam kena kejutan elektrik..terus bukak pintu..dengan mood yang masih di awang-awangan dia pun cakap err...terus tutup pintu..kelam kabut capai towel..tutup kepala..haha!! to wanie : aloloooo tomei ar sayang...hehehe..yang ni cerita pasal aishah..hai budak sorang ni...beg baju dia tak set password..just letak dekat nombor 0 0 0..entah macam mana la jadinya, bila dia nak pergi mandi bukak beg baju guna password 0 0 0...beg tu tak boleh bukak..CUAK!!! Dengan kesabaran yang TINGGI cuba la bukak beg tu dari 0 0 0..0 0 1..…