Posts

Showing posts from September, 2011

Wahai Hati..

Image
Hari ni rasa tak bermaya..cuba jugak smile and hide my sadness...and aku tak tahu kenapa rasa macam ni..betul ke apa aku buat..betul ke aku takkan menyesal..kenapa mesti rasa macam ni? I can't stop crying..
STICKY NOTE : WAHAI HATI..BICARA LA DENGAN SETULUSNYA..


♥♥Picnic Time With My Chocolate Cookies..♥♥

Image
Hari ni hari yang paling happening giler!! Dengan semangatnya aku buat alarm sebab takut terlajak tidur..dengan alarm jam loceng, dengan alarm handphone lagi..nasib baik la tak boleh set alarm dekat jam dinding bangunan..if tak, memang lama dah aku buat..:P kang picnic ke mana bantal ke mana..rancangan semua hancur..hehe..so lepas mandi-mandi..aku jadi mak tiri untuk 30 minit sebab nak bangunkan member-member tersayang..gitu gini gitu gini dekat pukul 10 baru gerak dari kolej..BAK KATA MR.I "JANJI MELAYU..JANJI MACAM NI TAPI TAK SERUPA BIKIN.." hehehee..:P

Terasa macam kanak-kanak rebina je main air ni kan...wahhh!!! rindu ar...nak undur masa balik!!!!!!!!!



Dalam pukul 5 lebih, dengan berat hatinya meninggalkan tempat ni dengan seribu satu kenangan yang tak dapat aku lupakan..TO ALL MY FRIENDS..LOVE YOU SO MUCH..





STICKY NOTE : RINDU TIME NI...!!!!!!!!!

CINTA DAN DUSTA KASIHMU (PART 2)

Image
Sinaran matahari yang membolosi tingkap rumah dua tingkat itu membangkitkan Zarina dari tidurnya. Seperti terkena kejutan elekrik, Zarina melompat turun dari katil. Lantas jam loceng di atas meja dicapai. Jam tepat menunjukkan pukul 7.10 pagi.
     "Ya Allah...aku dah terlambat nak pergi sekolah ni...asal la jam ni tak berbunyi!!!!!! Kang aku kena tahan dengan pengawas pulak.." jerit Zarina. Sekejap ke almari, sekejap ke meja. Kalau mak melihatnya dalam keadaan begitu mesti mak sudah geleng kepala berkali-kali.
     Dalam keadaan terkocoh-kocoh, Zarina tersenyum sendirian. Tawa yang cuba ditahan akhirnya meletus juga apabila teringatkan sesuatu. Hari ni kan Sabtu. Sekolah apa bendanya. Kokurikulum pun tak ada. Hishh buat cuak aku jela. hahaha!!      Dengan tawa yang masih bersisa, tuala di tepi almari dicapai. Lantas kaki melangkah menuju ke bilik air. Zarina bernyanyi kecil. Setelah selesai mandi dan berpakaian, Zarina menuju ke dapur untuk membantu ibunya menyiapkan sarapan p…

CINTA DAN DUSTA KASIHMU (PART 1)

Image
Lagu Bila Cinta nyanyian Gio yang menjadi ringtone Zarina membingitkan suasana yang sunyi. Lantas dicapai.
     "Eh..nombor siapa pulak ni? Sesat ke apa? Dahla miscall tengah-tengah malam..mengganggu orang je..huh!! " bebel Zarina sendirian. Dibiarkan sahaja handphone sony ericsson itu berbunyi. 
     Zarina kembali kepada majalah remaja yang setia menunggunya. Tajuk menarik yang menghiasi majalah remaja semakin menarik perhatiannya. Diselak helaian majalah satu persatu. Sedang leka membaca majalah, sekali lagi lagu Bila Cinta memecahkan keheningan malam 13 April. 
     "Subhanallah...apa masalah hamba Allah ni..tak paham bahasa ke apa? Tangan tu tak reti dok diam!  Elok-elok tangan tu ada lima jari..kejap lagi tinggal 3 jari aku buat. hish!!" ngomel Zarina lagi. Dengan perasaan berbaur marah bercampur geram, Zarina menjawab panggilan misteri itu.
     Tanpa ucapan salam, Zarina terus bersuara " Kau ni siapa ha? Naik full handphone aku ni dengan miscall kau je..da…

Andai Lelaki Tahu..

Image
ANDAI LELAKI TAHU...apabila seseorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak semesti punya segalanya..tetapi lelaki itu adalah segalanya dihatinya..
ANDAI LELAKI TAHU...apabila seseorang perempuan mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah..tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu...
ANDAI LELAKI TAHU...apabila seseorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaan marahnya tetapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu..lihat sahaja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah, semakin mereka bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin banyak pula pertelingkahan yang berlaku..
ANDAI LELAKI TAHU...apabila seseorang perempuan banyak bercakap..dia tidak bermaksud untuk membuat anda berasa rimas..sebaliknya dia ingin anda lebih mengenali dirinya...
ANDAI LELAKI TAHU...apabila perempuan ingin anda berubah, itu tidak bermaksud dia tidak boleh menerima anda seadanya..tet…

♥♥♥♥♥...LOVE IS ALL ABOUT...♥♥♥♥♥

Image
.
ALLAH GIVES YOU TWO LEGS TO WALK.. TWO HANDS TO HOLD.. TWO EYES TO SEE.. TWO EARS TO HEAR.. BUT WHY ALLAH GIVES U ONLY ONE HEART??? BECAUSE ALLAH GIVES THE OTHER ONE TO SOMEONE FOR YOU TO FIND..

STICKY NOTE : WHERE'S MINE????

GADIS A..

Image
Gadis A : Aku rasa nak meraung je..aku tak mintak semua ni berlaku!! Aku bukan jenis orang yang suka2 nak mainkan perasaan orang.. Dalam Diri Gadis A : Ko mainkan perasaan dorang!! Ko buat dorang suka kat ko..ko jahat..sedar la sikit.. Gadis A : Tak!! Aku dah terus terang kat dorang..hanya istilah KAWAN je yang aku dapat bagi kat dorang..and aku kata aku tak boleh terima dorang..ko jangan nak judge aku sesuka hati ko!! Dalam Diri Gadis A: Hahaha!! Ko takut dengan diri sendiri..apa yang ko nak sebenarnya ha?? Better ko hilang terus dari dunia ni..tak ada la ko menyusahkan ramai orang..and tak ada hati yang terluka sebab ko..haha!!  Gadis A : Aku tak sebodoh tu la..apa pasal aku nak buat benda2 yang tak masuk akal tu ha?? Dalam Diri Gadis A : Hahahahahahahahahahhaahahaha!!! Gadis A : Diam!!!!!!!!!!!!!!!!!
STICKY NOTE : TANYALAH HATI APA YANG SEBENARNYA KITA INGINKAN..TETAPI TANYALAH KATA HATI KECIL KITA KERANA HATI KECIL BERCAKAP BENAR..SEBALIKNYA HATI BESAR KITA HANYA PANDAI MENIPU DAN MENGEL…

Keliru...!!!!!!!!!!!!!!!!

Image
Rasa nak menangis..rasa nak menjerit...!!! Kenapa wahai PUTERI HATI??? Apa yang tak kena..please jangan seksa diri aku ni...kenapa aku just boleh menangis dalam hati???? Apa sebenarnya ko nak DIANA??!!! Wake up DIANA!!!! Luahkan apa ko rasa DIANA..jangan pendam apa yang terbuku dalam hati tu..mana perginya semangat aku ni...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

STICKY NOTE : Aku cuba bangun tiap kali aku terjatuh...tapi kali ni aku terjatuh aku tak mampu nak bangun sendiri...someone please help me...:(

RAYA RAYA RAYA ♥

Image
Alahai....dah masuk raya ke-12 barula aku nak post pasal raya..mana taknya, busy dengan assignment yang menggunung..waaaa!! So raya korang macam mana? Mesti best kan? Hmm..Setiap tahun lepas arwah nenek and atuk dah tak ada, raya dah rasa tak happening macam dulu..rasa hambar giler. First raya, aku kat selangor je..BORED!!! 

Raya kedua balik Johor...ada je kemalangan time raya kan? Time dekat highway tu ada 1 kemalangan ni..dua kereta terbalik..remuk teruk kereta tu..yang selamat cuma sorang budak ni..dia menangis tengok parents dia dalam kereta..dalam keadaan kaku..hmm...:( sedih kan...Seboleh-bolehnya nak elakkan dari semua tu..:(

Semoga bertemu kita bertemu lagi pada raya tahun depan...:) Take care u alls!!