Posts

Showing posts from December, 2011

Coretan Terakhir 2011...

Image
2012 bakal menggantikan 2011 dalam berapa jam lagi...tapi aku tak rasa happy pun...hati ni rasa kosong sangat....banyak perkara yang mengganggu fikiran....banyak benda yang buat aku tak semangat...blog ni la tempat aku curahkan perasaan....blog ni la tempat aku share kenangan kopi and kenangan gula aku....apa2 pun aku kena hormat pada 2012 yang bakal tiba berapa jam je lagi ni...aku kena kuatkan semangat...kuatkan fizikal and mental aku supaya aku dapat mengharungi segala cabaran dan dugaan 2012...Kita sama2 berdoa ya...
Ya Allah...ampunilah dosa2 hambamu ini...ampunilah dosa2 kedua ibu bapaku...ampunilah dosa2 adik beradikku...ampunilah dosa seluruh muslimin dan muslimat.....tabahkanlah hati hambamu ini supaya tidak mudah patah semangat dalam menempuh segala dugaan dan cabaran....permudahkanlah segala urusanku...kuatkanlah imanku...jauhkanlah diriku daripada perkara2 yang melalaikanku dari mengingatimu Ya Allah...dekatkanlah diriku denganmu Ya Allah...
STICKY NOTE : DIANA...JANGAN MUDA…

TENTANG DHIA..♥♥

Image
Sedih ending drama ni kan?...Rugi siapa yang tak tengok..lastnya Zikir and Dhia meninggal....sweet and sedih sangat...dalam dunia ni memang ada kisah benar macam tu...manusia ni kalau tak puas hati memang suka sihir menyihir...tak fikir dosa semua...tengok part dhia mengucap air mata tak boleh tahan dah.....uwaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STICKY NOTE : BANYAK PENGAJARAN YANG BOLEH DI AMBIL DARI DRAMA NI...ANTARANYA JANGAN SESEKALI BERSEKONGKOL DENGAN SYAITAN...SECOND, KITA KENA TRUST DENGAN PASANGAN KITA...SELIDIK DULU SEBELUM BERTINDAK MELULU OR MENGHUKUM TANPA USUL PERIKSA...THIRD, JANGAN MENGANIAYA ORANG LAIN..INGAT, DOA ORANG YANG TERANIAYA NI MAKBUL TAU....
lots of love,

Kaka..Awak Swet Laaaa......♥

Image
Kaka...seriously saya tersenyum2 kalau baca chat awak ni...terharu sangat9....kita baru je kenal tak sampai setahun...tapi rasa macam  dah kenal bertahun-tahun...walaupun kita jarang jumpa awak tetap kawan saya dunia akhirat...rasa nak menangis type entry ni wak....:(
STICKY NOTE : KAKA...THANKS TAU SEBAB IKHLAS BERKAWAN DENGAN DIANA....DIANA PUN IKHLAS...AND DIANA TAKKAN BIARKAN ORANG LAIN SAKITKAN HATI KAKA...:)
lots of love,

Friends Ever After ♥♥

Image
Hari ni happening sangat...dapat jumpa member kelas 5V1..dah dekat dua tahun tak jumpa...just yang tak best tu, dapat jumpa tak sampai 10 orang pun...yang lain busy...ada member lama yang langsung tak dapat jumpa....masing2 busy dengan study..cuti pun tak sama....:( alahaiii..hari ni jumpa ramai member2 SMK Tengku Ampuan Rahimah...tapi dorang tak kenal aku dengan member aku....muka kitorang lain sangat ke? hehe..miss u alls.....












STICKY NOTE : PERSAHABATAN TAKKAN PUTUS SAMPAI BILA.....WALAUPUN JARAK KITA SEMUA JAUH...TAPI DALAM HATI KORANG TETAP ADA....:)
lots of love,

Rindu..Rindu..Rindu...!!!!!

Image
Rindu nak lepak dekat ruang tamu...


Hurmm..entah kenapa rasa rindu nak lepak dekat tangga ni...time kecik2 dulu aku and akak aku suka main cikgu2 dekat tangga...tak rasa happy pun nak renovate rumah..ni la tempat aku membesar...hmm







Cathelina still tak boleh biasakan diri dengan suasana rumah...malam tadi 4 5 kali dia keluar masuk bilik mak aku...aku dah kata rumah tengah renovate...jangan masuk dekat pintu utama..bahaya..banyak paku...hmmm

Alahaiii cat...mama dah cakapkan, nak masuk ikut pintu bilik mak aku....jangan masuk ikut pintu  depan....pagi tadi bising betul Cathelina...dia dah biasa masuk ikut pintu dari dapur...ni tiba2 pintu ke dapur dah di tutup...lagi Cathelina pusing2 cari mana rumah tuan dia...Cathelina asyik melepak depan pintu rumah...sedih pulak aku tengok...mesti dia kata "kenapa dengan rumah tuan aku ni......"
STICKY NOTE : I CAN'T CHANGE THE PAST....

Rindu Zaman Sekolah Dulu...

Image
STICKY NOTE : RINDU DEKAT KORANG SANGAT2....
lots of love, 

Semua Perlukan Password Ke???

Image
Nak bukak facebook kena ada password...

Nak bukak twitter kena ada password jugak...

Nak bukak tumblr pun nak kena ada password...
Blog pun kena pakai password jugak...

Myspace pun sama jugak...PASSWORD KENA ADA!!!

Urmm..kalau nak log in hati seseorang pun perlukan password jugak ke??? 
STICKY NOTE : ALL NEED PASSWORD RIGHT...
lots of love,

Goodbye Shoutbox..:(

Image
Alorhhh!! Start bulan depan shoutbox dah kena bayar...ishh...aku memang tak tahu pun kena bayar start next month...ni pun aku tahu dari rakan facebook a.k.a member blog (ECA)...#MEMANG AKU NAK BAYAR SEBENARNYA... =.='' 

FREE SERVICE HAS TO STOP..#OK TAKE NOTE...huu..memang tak ada benda free dalam dunia ni...TO ALL READERS : OK LEPAS NI SHOUTBOX DAH TAK ADA DEKAT BLOG DIANA...bubye....uwaaaa!!!
STICKY NOTE : GONNA MISS MY SHOUTBOX...:(
lots of love,

Hmmm..Kenapa Ya?

Image
Pelik la malam ni...hati rasa berdebar-debar...resah...rasa macam...eh tahla..susah aku nak cakap. Paling penting sekarang aku tak suka apa aku rasa ni....seriously tak senang duduk dibuatnya...#diana istighfar ok...jangan fikirkan sangat...tak apa2 tu... Aku rasa macam pernah rasa perasaan ni...rasa nak menangis pulak...someone lend me your shoulder please...
STICKY NOTE : HARD TO SAY...HARD TO FACE EVERYTHING...

Alahaiiii...Meriahnya Warna Duit...

Image
Kakitangan Bank Negara, Noor Aimah Nor, 32, menunjukkan nota wang kertas Malaysia yang terbaru termasuk nota wang kertas RM20 yang baru sempena Majlis Pelancaran Matawang Malaysia Terbaru di Kuala Lumpur. FOTO : AIZUDDIN SAAD (21/12/2011)
Alahai...macam duit saidina je aku tengok....macam ni sayang la nak guna duit...meriah betul...RM1 dah macam RM50 je...bahaya2...mata kena bukak luas2 lepas ni...kang salah bagi duit...menangis tak berlagu jawabnya....dalam banyak2 duit tu...excited nak pegang RM20 tu...warna oren macam gula2 sugus...aummm!!! hehehe...

Special For You My Kaka...♥

Image
TO KAKA : MUAHH....RINDU GILER KAT AWAK...# SUKA TENGOK MATA AWAK..AUMM!!! HEHEHE...
Perkenalkan...kaka ni pembaca2 blog diana...pembaca blog semua ni kaka...hehehe..ok dah kenal kan...urmm...rindunya dekat kaka sayang ni...kitorang rapat giler time orientasi...just lepas tu jarang dapat lepak sama2 sebab masing2 lain course...so, just sms and chat dekat fb jela...kalau jumpa pun tak dapat borak lama...masing2 busy bagai...seriously terkejut tengok facebook dia and dia letak gambar kitorang time celebrated birthday member (EZATUL) ..awww2....TERHARU SANGAT.....nak taip entry ni pun macam nak menangis dah...# ni makin sayang kat awak ni....:D

#THANKS TAU KAKA....HAPPY SANGAT!!!!

Time orientasi...



STICKY NOTE : KAKA..BILA FREE NANTI KITA  GOSIP2 OK...MISS U MY FRIEND..:)
lots of love,