Posts

Showing posts from January, 2012

♥♥ Dinner With My Sweety Emma ♥♥

Image
Tadi aku sampai rumah sewa dalam pukul 3 lebih macam tu..sebab before that aku pergi rumah sedara bertunang dekat Rantau Panjang then pergi Shah Alam..rumah sedara kahwin pulak....lepas tu apalagi..nama pun dah hari ahad so balik la rumah sewa....err sampai2 je emma dah terpacak depan pintu..bukan sekali dah dua tiga kali camni...aloloooo rindu ekkkk... :P hehehhe..Time sampai rumah sewa just emma sorang je ada...so kitorang berdua je dekat rumah..layan la citer catwoman lepas tu tengok cerita garfield and lastly cerita ombak rindu...haaaaa.....lepas tu emma goreng ayam...#seriously nampak kelaparan si emma ni....so cute dia makan sampai nasi dekat pipi...penat lahhh hyper dengan dia ni...gelak manjanggggg.......kalau tak hyper sehari dengan dia tak sah kot...ok la dinner ni...kenyang pun kenyang...lepas tu kitorang nak tengok AJL...tapi siaran tak ada...nak tengok dekat kedai alahaiii malas lahhh...so guling2 je dalam bilik...tiba2 tergerak hati nak tengok online...yahooo!!!!!!!!!! B…

BIcara Sekeping Hati...

Image
Hembusan angin yang menampar lembut wajah ini sesekali mengetuk pintu hatiku.... Terasa syahdu rasanya ketika ini.... Bibir ini mengukir senyuman dalam kesedihan... Gelak tawa dalam tangisan.... Bukan mudah untukku baluti luka ini... Belum sempat luka ini sembuh sepenuhnya... Namun kau palitkan duka yang membuatkan luka bertambah lara... Adakah dengan melihat diriku begini sudah membuatkan hatimu puas dan bergelak tawa atas tangisanku... Masih belum puaskah hati ini disakiti... Luka kian berdarah saat kau tabur duri yang berbisa... Tak mampu untukku tanggung rasa sakit ini... Air mata sekali lagi menyembah bumi... Tiada siapa tahu akan tangisan ini... Gambarmu ku tatap tanpa jemu... Terasa kenangan lama masih segar dalam ingatan... Dulu kaulah penyeri hidupku... Dulu kau sering menghapuskan tiap titis air mataku... Dulu kaulah tawaku... Tetapi semua itu tidak lagi beerti... Kini kaulah tangisku... Tanpa henti kau membuat air mata ini mengalir... Cintaku... Terbanglah dikau... Pergilah sejauhnya dari hatiku.…

♥♥ About Last Night ♥♥

Image
Hehe....tak kisah la cerita semalam ke esok lusa ke...tak basi pun kan..hehe..nak buat entry semalam tapi penat pulak....as usual la bila Tahun Baru Cina je mesti pergi rumah ex business partner ayah...dapat angpau + limau...heheheh..auummm!! After that, kitorang pergi pizza hut...makan la apa lagi takkan memancing kot ^^ yang buat tak seronok tu makan 1 slice dah kenyang...kenapa la selera aku down lepas demam tu..anyone can help me??



Lepas dinner, apa lagi pergila I-City..huu~ T_T sampai sana bukan main lebat hujan... =.= so tunggula dalam kereta...

Traa laaa laaa..traaa laa laa....

Sebelum pergi I-City rasa macam malas nak pergi pun ada..dah banyak kali pergi tapi bila difikirkan balik mesti banyak permainan baru yang dorang tambah rite? So pergila and really fun!! ^^







Penat pusing sekitar tempat tu, kitorang masukla pulak dekat Snowalky...

Sebelum masuk kena cop dekat tangan dulu...UNTUK APA? Haa fungsinya supaya if korang dah kesejukan sangat dekat dalam salji tu korang boleh keluar da…

Bila Dah Seminggu Tak Update Blog...Macam Ni La Jadinya...

Image
Bila dah seminggu tak post entry dekat blog....memang macam2 benda nak post...#BARU SEMINGGU..BELUM SEBULAN...ok...nak baca...bacala...tak nak tak apa...tiada paksaan and sukarelawan je yang sudi baca...
AHAD 15 JANUARI 2012 Lebih kurang dalam pukul 4 lebih macam tu gerak la pergi rumah sewa...tepat2 je sampai KL and dekat depan rumah sewa..kereta ayah rosak..dahla kereta dia pergi kerja...bahaya kan letak kereta luar rumah..so aku decide dekat ayah park jela dalam kawasan rumah sewa aku tu...apalagi tolak la kereta ford ranger tu...hadoyaii...cam kelakar rasanya tolak and tak boleh bayang rupa aku camne....time tu jugak teringat dekat emma(housemate) tolak pintu pagar dengan muka yang sangatlah confident...padahal tak gerak2 pun pintu pagar tu...action je lebih....emma,miss u..hehe...hahahhaa!!..#walaupun bukan aku yang buat kereta tu rosak..but still feel guilty about that..so sorry mom...dad... sebab dorang kena balik jalan kaki pergi LRT...sorry again...:(
ISNIN 16 JANUARI 2012 Habis …

Weeeee~~ Tak Sabar Nak Shopping Buku....

Image
Seronoknya dapat baucar buku...korang!! Bila nak shopping buku ni...RM200 tu....yahoo..!!! Tak sabar dah ni....#best jugak kan dapat baucar baju...ok diana...! BUKU OK..BUKAN BAJU...










STICKY NOTE : CINTA INI MEMBUNUHKU... lots of love,

Mintak Maaf Then Buat Lagi...

Image
"Saya mintak maaf.." "Awak, maafkan saya..." "Saya janji tak buat lagi..maafkan saya ya.." Ahhh naik bosan la macam ni...buat salah mintak maaf...buat salah mintak maaf....kalau seribu kali ulang kesilapan yang sama then mintak maaf baik tak payah mintak maaf...kau ingat hati aku ni hati robot ke? Senang je kau mintak maaf lepas tu kau buat lagi...kau nak tengok aku jadi jahat camne? Nak tengok ke haa? Kau memang cabar aku kan sebenarnya? Apa permainan kau sebenarnya? Kenapa kau tak puas2 sakitkan hati aku....kenapa kau tak habis2 buat aku menangis...stoplah buat aku merana...aku dah letih sangat ni...kalau macam ni la...baik kau tak payah mintak maaf dekat aku...apa jaminan maaf kau tu? Kau buat lagi kan? Berdarah macam mana hati aku time tu...aku maafkan kau jugak...but u did it again? Siapa aku bagi kau? Boneka tempat permainan perasaan kau? Macam tu ke?
STICKY NOTE : CINTA MEMBUATKAN DIRI MAKIN TERLUKA...


hati yang terluka,

Cathelina Staphenie....I MISS U SO MUCH!!!!!!!!!!

Image
I miss u like crazy Cathelina.....tak sabar nak balik jumpa cathelina...nanti mama peluk cium ok sayang??? Selera mama sekarang ni makin turun...sebab rindu anak mama ni kot...hehehe...mama balik nanti kita main2 ok?? muahhh....


Rindunya nak peluk dia ni time tengah tidur....rindu nak dodoikan cathelina...rindu sangat..!!!!!


STICKY NOTE : AKU TAK TAHU KENAPA MAKIN HARI MAKIN TAK BERSEMANGAT....MAKIN HARI MAKIN TERLUKA....MAKIN HARI MAKIN SENGSARA...AND AKU TAK TAHU KENAPA AKU RASA MACAM DAH TAK LAMA DEKAT DUNIA...PELIK KAN?
lots of love,

Biarlah Aku Begini...

Image
Jiwa ini seakan tidak pernah kenal erti penat dilukai... Aku tak tahu kenapa terus membiarkan engkau merobek hatiku... Adakah aku terlalu bodoh kerana terlampau percaya akan janji yang belum pasti? Bukan aku hendak menagih cinta darimu... Cuma ingin mencintai dalam diam... Hanya itu mampu aku lakukan untuk menyemai kasih dan cinta agar terus mekar.... Entah kenapa aku masih menabur benih cinta sedangkan ia telah lama mati... Tidak perlu ditanya kenapa... Tidak akan aku muncul dalam hidupmu.. Terima kasih atas permainan cinta ini...
STINCKY NOTE : KELUKAAN? SENYUM JE....

lots of love,

Bila Aku Dah Mereng..Macam Ni La Jadinya...

Image
Ok fine! Malu giler dah ni...kelas hari ni pukul 12.30...aku tak set alarm pun aku dah bangun awal....mana taknya semalam lepas makan ubat terus je tertidur...dah bangun pagi, mandi2 semua ni haa..dah siap pakai baju nak pergi kelas...lepas tu housemate kata "DIANA AWAK NAK PERGI MANA..." aku jawablah " HAA? NAK PERGI KELAS LA..." Aku rasa time tu muka aku innocence giler...Lepas tu kawan aku kata kelas 12.30....aku ingatkan kelas 10.30...huhuu...malunya...
STICKY NOTE : BADAN RASA TAK BERMAYA SANGAT....HATI RASA SAYU....JIWA DAH LAMA MATI....AIR MATA, KALAU KAU NAK MENGALIR....TERUSKANLAH....JANGAN TAHAN YA....:) 
lots of love,

Sedih + Happy + Not In Mood..

Image
Even tak sihat..aku try jugak senyum sebanyak mana yang aku mampu...

Dah lama aku tak jenguk blog aku ni...apa khabar semua? Aku baru je baik demam minggu lepas..haihhh...tup tup minggu ni demam balik...apalagi, jumpa doktor...dia suspek denggi tapi doktor suruh habiskan antibiotik dulu...then tengok la macam mana...korang doakan aku cepat sembuh ok? Dah tak larat sangat dah ni..nak buat entry dekat blog pun kepala berdenyut je..hmm..pergi kelas pulak macam tak bernyawa...ada sorang dua member kata muka pucat...tapi aku tak percaya...lepas tu jumpa ibu tadi dia kata muka aku pucat...huuu betul la kata member aku tu...tadi makcik belanja makan steambot..tengok adik2 and ibu makan selera je...aku try jugak makan...tapi bila rasa macam nak muntah aku stop makan..tak apa la..dah sihat boleh ajak makcik pergi lagi..huhu...besok dah ahad kan...arghhh!! cepatlah baik......nak nangis dah ni....
STICKY NOTE : YA ALLAH BERIKANLAH AKU KESEMBUHAN...