Posts

Showing posts from February, 2012

Anak Mama....MMuuuahhhhhh!!

Image
Rindunya mama dekat anak mama ni....Cathelina Stephanie beranak dah...4 ekor...tapi 2 ekor dah mati...really sad hmm....mama tak dapat balik minggu ni sayang cathelina...assignment mama banyak sangat...insyaallah mama balik minggu depan...jaga diri ya sayang...kalau orang dapat anak  and sayang anak tu orang panggil sifat keibuan..habis aku dapat cucu and sayang cucu nak panggil apa...sifat kenenekkan? Macam pelik je..apa aku merepek ni...ok la..nak sambung buat assignment....muahhhh untuk anak mama tersayang...and flying kiss untuk ibu and adik2 jugakk.....sayang and miss korang sangat9...Ibu...dina rindu dekat ibu...muahhh...boboy a.k.a kuda laut tarantula, kak dina balik nanti sekeh2 kau...hehe...lily a.k.a pingu...miss u dear and najah a.k.a tikus, jangan duduk menyepah..jangan bawak kaum kerabat kau masuk rumah tau...kak dina tak nak cucu kak dina ikut perangai kaum kerabat kau :P hehehe..FLYING KISS TO ALL OF U SWEETY...:)








And miss u to my secret admire cat..



STICKY NOTE : LOVE IS…

Hati Kembali Hancur..

Image
Kebahagiaan datang dan pergi ibarat ombak yang menghempas pantai tanpa disangka-sangka... Tika hati mula aku buka setelah seringkali dilukai hati terhempas berderai... Hancur sehancurnya.... Jiwa merintih menangis sayu pilu.... Air mata menitis tanpa henti... Tangisan luka yang sukar untuk aku gambarkan walau jiwa meronta... Andai hidup sudah tertulis begini... Mampukah aku untuk melalui pahit manis ini... Ingin aku bawa diri sejauhnya... Tanpa ada yang menjejaki langkahku... Hati ini berkata betapa sakitnya jiwa bagai dirobek tanpa belas kasihan walau sedikit pun... Walau hati merintih tidak ada seorang pun yang bisa mendengarnya...
STICKY NOTE : SIGN OUT FROM LOVE broken heart,

Macam-macam Ragam♥♥

Image
#with my cathelina stephanie
Petang tadi pergi beli bahan2 buat kek batik...then sebelum masuk rumah aku main la dengan cathelina...lepas tu ada kucing ni comel pulak..so kira aku berpaling arah dari cathelina...aku pergi dekat sekor kucing ni...DAMN CUTE!!

Comel giler kot kucing ni... :D

Aku sibuk main kucing ni sampai cathelina cemburu...atototoooo....









Tengokla tu..pantang aku nak belai kucing lain...cathelina takkan bagi punya....
Ko dengar sini!! Jangan nak rampas tuan aku..ko paham tak ni??

Don't worry dear...Cathelina tetap dalam hati mama...jaga baby elok2 ok.. :)

And tak lupa thanks to my BFF...sebab give birthday present yang special untuk aku...so sweet..love it dear..!!!
#to asmi : thanks my little bombom..love it so much...!! :D
STICKY NOTE : ASSIGNMENT..!!!
lots of love,

I'm Foolish

Image
If I were to go... If I were to get close to you... What would you think? I don't have the courage... If you were to go... If you were to leave... How could I send you away? That keeps scaring me... Because I am fool.. I can only look at you from a distance... Maybe your heart will turn away... And so like that, we would become distant again.. Because I'm really foolish... I can't say I love you... Maybe waiting for meeting again would be painful... And I'm afraid my days would become sad... If you were to come... If you were to come close to me... What should I do? I really don't know..
STICKY NOTE : HOW PEOPLE TREAT LOVE?
lots of love,

MERENG SEWEL !! HAHAHA

Image
STOP IT DIANA!!!!!!! Tengah tak sihat ni duduk la diam2...BEHAVE YOURSELF DEAR DIANA....=.='' Apa kena dengan aku ni..senyum sorang2..sengih sorang2..guling2...gelak2..senyum...guling2 balik...tutup muka dengan bantal...tak sihat sampai jadi macam ke...or aku.....errr...arhhhh malu!!!! heheheee...huhuuu...daaaa :p
STICKY NOTE : MALU!!!! lots of love,

ABOUT YESTERDAY : 15 FEBRUARY

Image
Birthday semalam rasa kurang happy sikit sebab selalunya bila time birthday mesti ada dengan family... :( and aku nak mintak maaf sangat9 sebab mungkin ada yang terguris hati dengan aku semalam...malam birthday ramai ajak celebrate.. Badan aku cuma 1...kalau dekat dunia ni ada mesin photostat ONLY FOR HUMAN..dah lama aku photostat tapi aku tak ada niat nak guriskan hati siapa pun...sorry if ada yang ajak keluar or ada yang dah buat surprise untuk aku tapi aku tak datang....i'm so sorry...aku mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki...maaf sangat9... 


Cathelina Stephanie...mama rindu Cathelina tau tak??? Hari tu time balik rumah bukan main manja lagi dia...maybe sebab lama tak jumpala kot...JAGA BABY BAIK2 TAU CATHELINA STEPHANIE...tapi seriously Cathelina tengok aku macam rindu sangat...#binatang pun tau kita sayang dekat dia...  Hari tu time nak balik rumah sewa..aku dah angkat barang nak masukkan dalam kereta...Cathelina pandang and mata berair... mula2 dia ok..tiba2 mac…

Selagi Boleh Sabar Aku Diam..

Image
Demam dah mula bermanja2 balik...and aku dah malas nak pikir siapa yang bawak2 cerita tak elok macam tu...bila masa aku bermanja2 dengan laki tu laki ni...jaga sikit la mulut tu,,jangan ingat aku diam aku sabar aku tak melenting aku suka korang buat cerita macam tu..kalau aku dapat tau siapa buat fitnah tu memang kenala...tak puas hati face to face la...cakap belakang kenapa? NAK SANGAT JATUHKAN MARUAH AKU KENAPA? Bunuh jela aku dari kau fitnah2 and burukkan nama aku...jangan ingat korang buat2 cerita korang aman..Allah Maha Adil...tak takut Allah ke...bersihkan balik nama aku...baru aku maafkan sesiapa yang bawak mulut...
STICKY NOTE : MALAS NAK MAKAN UBAT...
broken heart,

Cinta Khayalanku...

Image
Rindu yang bertamu dalam sanubari ini hanya menghiris hatiku... Entah kenapa bayangan masa lalu sering menerjah dalam fikiran ini.... Ia sekadar menambah luka yang kian parah... Tanpa aku sedar cinta buatmu semakin bercambah dalam hati ini... Sukar untuk aku padamkan kenangan yang tercipta walau cuma untuk seketika... Saban hari aku menunggu kau datang membawaku bersama kenangan yang amat aku rindui... Luka yang berdarah tidak lagi aku peduli... Mencintaimu adalah saat paling indah dalam hidupku... Walau dikau jauh dariku... Dirimu tetap mewarnai hidup ini yang seringkali disulami tangis pedih luka dan lara... Wahai insan yang bernama cinta... Aku amat mencintaimu seluruh jiwa dan ragaku....
STICKY NOTE : I BELIEVE THAT YOU ALWAYS LOVE ME.... lots of love,