Posts

Showing posts from March, 2012

Celoteh Meow Meow..

Image
*aku cuba untuk senyum even dalam hati seribu satu duka*
Minggu ni nampak gaya macam tak jejak kaki aku kat Klang...tolak tambah bahagi darab termasuk minggu exam nanti dekat 4 minggu tak balik..dalam sejarah tu.... :D hewhewhewhewww...alahaii....habis exam nanti nak relax kan otak ni..nak lupakan semua masalah...kalau cakap pasal masalah sampai aku ada cucu pun tak habis...kan??? Ok diana...watlek...watpeace suda....apa plan hari ni?? urm..wani pun dah tak ada..dalam bilik sorang2... *wani balik hati ok sayang :)
STICKY NOTE : THE GREATEST PLEASURE IN LIFE IS DOING WHAT PEOPLE SAY YOU CANNOT DO :)
hug and  kisses,

Nak Balik...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Image
Nak balik.... :'( nak jumpa ibu...nak jumpa kakak and adik2.. :'( nak jumpa kucing2 tersayang.. :'( nakkkkk... :'( uwaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

Rindunya dekat cucu2 nenek ni... T_T uwaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STICKY NOTE : NAK BALIK JE RASANYA..NAK JUMPA SEMUA ORANG...NAK TENGOK RUMAH DAH SIAP RENOVATE KE BELUM...NAK BALIK BAK BALIK NAK BALIK...!!!!!!!!!!!!!! 
kiss and hug,

Lalalallalalalalalalaaa.....

Image
Habis je kelas pukul 4.30...apa lagi seperti yang dah dirancangkan...mission is uncomplete..sebab?? Haaa voucher ada lagi rm50...haha...sebelum hujung bulan baik la pakai kan...erkkk nak tuju dekat someone ni.. member kelas : hahahaa ada lagi rm100 tak pakai kan? hahha voucher dekat rumah ekk..kalau tak boleh ikut kan.. :P apa2 jela aku beli...yang penting dapat pembaris!!! Hahaha asyik orang curi je pembaris... bila dapat beli wahhhhh ada pembaris la... :P







Sampai dekat rumah...bommmm!!! Guling2...seronok dah habiskan voucher...then, ajak wani (housemate) pergi makan...time makanan sampai...baru jela nak makan ni..dahla tunggu dekat setengah jam....bila makanan sampai je..meja sebelah, ada budak2 kecik ni pandang je bawah meja makan kitorang...si wani tanyala "nape dik...ada pape bawah meja ke? " tak menahan dengan muka curious dia tu....hahaa..yang aku pulak dah rasa semacam kat kaki...ok fine aku tepis apa yang ada dekat kaki...TAPII...!!! bila tengok je kat bawah...AAAAaaa…

Alice Dah Makin Sembuh♥♥

Image
Hari tu kan Alice luka teruk....sampai sekarang ni tak jumpa2 kucing jantan yang cuba makan dia...tak sabar nak lambung2 kucing jantan tu...Alice pun dah makin sembuh...sukaa!!!!! ♥♥
Bila snowbell tidur..Alice yang berjaga..
Bila Snowbell berjaga Alice pulak tidur...agaknya dorang ni ikut turn kot..gilir2 tidur..sejak incident kena serang dengan kucing jantan dorang tak berani tidur..lagi2 Katherina pun dah mati..kalau tak ada 3 cucu aku... :(

Tapi bila dah dapat katil...haaa..dua2 bomm!!! hahahaha!!
Snowbell ni banyak bunyi..buat bising je tapi senang nak tidurkan dia...Alice ni diam tapi payah nak tidurkan dia...and Alice nakal sangat..
Alice...jangan kacau Snowbell tidur...nenek babap nanti... =.=''
Alice...!!! Nenek kata apa...jangan kacau Snowbell...manala anak aku si Cathelina ni...
Tengok tu Cathelina intai2 apa yang anak dia buat...hahahha..jaga keselamatan katakan..lagipun Cathelina masih tak boleh accept Katherina mati.. :( sampai kurus dia... hurmmm
STICKY NOTE : I LOVE CAT…

Sejarah Takkan Mungkin Berulang

Image
Entah kenapa hati acap kali terusik melihat kau bersama si dia... Adakah masih ada sisa cinta dalam hati ini buatmu pujangga cinta? Seringkali diri ini tersungkur tanpa aku sedari... Angin membawa kata-kata cinta lalu berbisik syahdu ke telinga... Membuatkan hati kecil ini terusik... Hati ini hancur berkecai dengan tindakan dikau yang mengguris hatiku... Aku bukan lagi permaisuri hatimu... Untuk apa aku mengenangkan sejarah yang takkan mungkin berulang... Sedangkan aku tahu aku hanya menambah luka yang masih berdarah... Untuk apa aku menyeksa jiwa sendiri sedangkan sudah ada yang bertakhta di hatinya...
STICKY NOTE : HARI NI KELAS CANCEL SEBAB BLACKOUT..DAHLA TAK SIHAT..TAHU TADI TAK NAK DATANG..BALIK JALAN KAKI SORANG2 DENGAN ORANG KACAU AND TAHAN AKU...MEMANG CARI PASAL..NASIB BAIK KASUT TAK MELAYANG DEKAT MUKA =.=
love and hate,

Tak Sanggup Tengok.. :(

Image
Urm....cucu aku mati lagi sekor..tinggal Cathelina and snowbell je...Katherina dah kena makan dengan kucing jantan... macam mana haa? Dari sangkar dia tarik...ok itu sangat kejam!! Kesian Cathelina dah kurus sejak anak dia mati...Cathelina mengiaw dekat kitorang...tadi bising lagi..aku katala anak kau dah matila....bukan aku sorok... :( tak sanggup tengok dia melilau ke sana ke sini cari anak dia tu... tak ada talian nur untuk kucing ke? :( eeee kalau dapat kucing jantan tu aku lambung2 dia...patut la minggu lepas usya2 cucu2 aku...ada udang di sebalik batu rupanya!! 

Ouchhhhh!! Mesti gila2 sakit kan??? Dah letakkan minyak gamat...hope cepat2 sembuh ya sayang... :( Tadi Cathelina jilat2 luka ni..aihh aku pulak kerut2 muka sebab aku boleh bayang sakit tu macam mana...besok dah balik...berat hati nak tinggalkan kucing2 ni :(

Exam dah nak dekat..haihhh..assignment menggunung..ISAD, VISUAL BASIC, GRAPHIC DESIGN, FINAL PROJECT on the way la..harap2 la programming tak ada assignment dah...eh …

Awwww2.... xoxo

Image
Akhirnya dapat jugak pikir nama untuk cucu2 aku ni..haihhh pikir macam nak bagi nama anak je... :P sampai pening perah otak...seronoknya..!! Dapat jugak dukung cucu2 aku ni...love u my cats xoxo... :D  by the way TO CATHELINA : MAMA BARU NAK AMBIK CUTI 44 HARI..NAK JAGA CATHELINA SAMPAI HABIS PANTANG..TAPI MAMA TENGOK PEROT SAYANG TAK MENGGELEBEH PUN...MAMA  BARULA NAK BUATKAN BENGKUNG,TUNKU,JAMU AND REBUS AKAR KAYU...NI ANAK MAMA PERGI LONDON WEIGHT MANAGEMENT KE? OR SLIM WORLD?

Hensem kan kucing parsi ni...dekat kawasan rumah sewa banyak kucing parsi...tapi sombong2...macam tuan dorang...bila bagi susu dia tak nak..yela kawasan rumah sewa aku semua orang2 kaya..mesti kucing2 tu biasa yang mahal2 je kan...so nak pegang kucing ni memang payah..tapi satu jela...kucing2 jantan suka datang kat rumah sewa..semua perempuan katakan..hehe..hari tu kawan aku dapat pegang kucing ni..alorhhh nak jugak...akhirnya dapat pegang... comel gila..mata dia...awww~ ~ AWAK..AWAK..AWAK LA KUCING HENSEM..NA…