Sunday, 13 December 2009

5 DECEMBER 2009















Bila teringat balik tarikh ni aku mesti tersenyum sorang2....ummm....sweet gak dia ni.....aku tergerak nak tulis pasal kitaorang ni sebab ibula...."dina tak tulis pape pasal dina ngan hafiz ke?".Tu la yang ibu aku cakap...segan siot.


Pagi tu Hafiz mesej ibu aku. Dia ajak aku study kat library. Ibu aku bagi je dia kuar ngan aku. So nak dijadikan citer aku pon setujulaa....Dah2 siap2 aku pun gerakla nk g KTM Teluk Pulai....Aku ajak adik aku...


So aku jumpa dia kat klang...Library klang tutup pulak!! So kitaorang pun gi la kat library shah alam. Nak diikutkan buang masa ngan tenaga gak ke sana ke mari tapi bila pikirkan si dia ada bersama tak kisahla. Hehehehe....


Sampai je kat ktm shah alam kitaorang ambik teksi nak gi library shah alam. Dah sampai destinasi pe lagi bai..study la....Dia asyik2 kaco aku study..hehe...kelakar and sweet...Abis je study..perut pun dah berkeroncong kitaorang pun carila port nak makan...Kaki pun melangkah pantas menuju ke PLAZA ALAM CENTRAL..kitorang pilih nak makan nasi je...kata dia makan nasi lebih kenyang...yang aku tak sudah2 cakap nak makan kentang....saje wat dia geram...SERONOK!!! heheh...dahla dia belanja...segan memang segan....Kaki remaja melangkah ke SACC MALL...Mata pun meliar ke sekeliling...sonok gak hang out macam ni...pastu kitaorang gi TASIK SHAH ALAM pulak...tapi tak boleh lama2...sebab malam tu dia nak balik Perlis dah...SO SAD!!!!

Lama gak kitaorang menikmati panorama...menikmati keindahan alam ciptaan Yang Maha Kuasa...Kedengaran burung2 berkicauan...melihat gelagat kanak-kanak bersama keluarga mereka...rasa bahagia sangat....suasana pun damai jeee....waktu amat mencemburui kami...kitaorang pun bergegas ke PKNS nak ambik teksi...sepanjang perjalanan pulang aku dan dia terus berbual2...dahla dia bayar duit teksi...belanja aku makan....belikan aku barang...terharu sangat....walaupun penat keceriaan dan sinar kebahagiaan terpancar di wajah masing-masing....aku harapkan semoga kebahagiaan sentiasa bersama kami.........
tamat

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cool Red Outer Glow Pointer