Posts

♥ KEMATIAN ♥

Image
Kematian mengakhiri kesakitan, Kematian mengakhiri kelukaan, Kematian mengakhiri kekecewaan, Kematian mengakhiri kedukaan, Kematian mengakhiri tangisan, Kematian mengakhiri kenangan, Kematian mengakhiri pemikiran, Kematian mengakhiri kekusutan, Kematian mengakhiri pengorbanan, Kematian mengakhairi penderitaan, Kematian mengakhairi kehidupan, Kematian................ STICKY NOTE : ADAKAH INI CORETAN TERAKHIR..... In memories, Dee

♥ LARA DI HATI ♥

Image
Hidup ini tidak selamanya indah seperti kisah dongeng,
Sekali lagi aku merasakan duniaku seakan kelam...
Teramat kelam, suram dan bersendirian..
Saat itu hanya bertemankan air mata..
Semakin deras air mata ini bercucuran..
Membasahi pipi tanpa segan silunya..
Tanpa ada yang bersimpati akan tiap titis air mata ini..
Sungguh kejam diri ini diperlakukan sebegitu rupa..
Tidak adakah secebis kasihan buat diri ini?
Layakkah diri ini merasakan bahagia seperti insan lain walau hanya secebis?
Tanpa aku sedari aku terduduk sendiri..
Menangis dan terus menangis tanpa hentinya..
Hati seakan ditoreh dan dirobek tanpa rasa belas kasihan dan simpati..
Detik itu hanya kesakitan, keperitan dan kelukaan silih berganti menemani..
Aku terus-terusan meraung menahan sakit,
Hati merintih dan terus merintih..
Hilang semua rasa indah itu..
Yang tinggal hanyalah lara.....


STICKY NOTE : HANYA MAMPU TERSENYUM DALAM TANGIS. KETAWA DALAM LUKA. Coretan hati dari yang bernama insan. 


♥ CORETAN HATI ♥

Image
Tidur yang lena dikejutkan oleh jam loceng 5.30 pagi, Segera tangan mencapai tuala lalu bergegas ke kamar mandi, Setelah bersiap kaki melangkah menuju ke destinasi, Seperti rutin hari-hari biasa, Seorang diri melayani perasaan, Angin pagi menampar lembut ke wajah, Terbuai dan berpuitis lalu terdetik di dalam hati, Sekuat manakah diri ini untuk melalui akan lakaran dunia yang bernama kehidupan, Tegarkah hati ini utk menempuhi segala ujian yang mendatang, Hati terus berkata-kata tanpa hentinya, Hati terus menghujahkan beribu persoalan yang tiada jawapannya, Jiwa mula merasa letih yang tidak ada penghujungnya, Kesedihan, keperitan, dan tangisan bersilih ganti, Air mata sentiasa menjadi peneman dikala hati sedang berduka, Kuatkah aku untuk mengakhiri cerita yg tiada noktahnya ini? Jiwa ini teramat letih... Letih.... STICKY NOTE : PAGI-PAGI MOOD DAH MEROYAN. K BYE.. hug and kisses, Dee 

♥ 25 SYAWAL ♥

Image
Assalamualaikum and morning uolls.. Working on Sabtuday and I feel like xxxx yyyyyy Zzzzzz.. Pfffftttt. Hahahahaa. Sebelum start kerja Iolls update blog kejap lahhh. Rindu serindu rindunya dekat blog iolls ni. **Peluk cium PC**.  hahahaha.  Alaaaahaiiii.. Pejam celik pejam celik dah 25 Syawal. Baru nak tergedik-gedik berlari dekat PC update post raya. Tumbuk kejap lagi apa pun tak dapat. =.=" But still can wish right... Mana taknya sana sini still merata-rata Open House. Esok je dah berapa Open House nak gi niii. Ready utk membiakkan lemak2 yg sedia ada. Ok guys.. dikesempatan ni nak ucapkan selamat hari raya. Maaf zahir dan batin kepada semua yg mengenali Iolls and tak lupa pada kengkawan blog yg rajin blogwalking kat blog Iolls ni... Maaf kalau ada post atau updated yg membuatkan terasa or tercuit ke terguris ke kan... Maaf setulus ikhlas dari hati.. Ok guys.. I need to go now.. Tak boleh lama ahahhahaha. Later I will update okayyy. Dah lama tak berkarya dekat kata-kata puitis Io…

♥ HYE UOLLS ♥

Image
 Assalamualaikum.. Hello bloggers out there. Hmmm dah berhabuk.. Bersawang iolls punya blog ni. And obviously I truly shocked when I received a lot of message from my shoutbox and I don't even know that all my post and entry make other people interest. Ok first of all kerajinan untuk update blog ni malas tahap dewa. Hahahaa. Plus Iolls ni ber-blog pun tak ada addict sangat. Just isi masa lapang je. Apa pun thanks to all yg rajin ber-blog walking dekat iolls punya blog yg tak seberapa ni. Tahun lepas pun last update post time Raya 2015. Tup-tup dah Raya 2016 kan. Baru la tergedik-gedik nak update gituuu. #flipnose. Hihihii. So guys, korang tunggu la eh entry Raya 2017. Hehe just kidding. Ok la bukan tak nak update, I just need time and space.. Because of? Hmmm lemme think. Hmphh. Krik krik krik krik. Ok la iolls malas nak cakap pasal ni. Woot woot !! Rajin betul uolls ber-blog walking.. Thanks sekali lagi uolls.... hahaaa iolls siap print screen lagi message uolls ni. Nanti iolls up…

♥ Raya 2015 ♥

Image
*My beloved mom & dad 


Sticky Note : Holla blogger semua. Belum terlambat lagi kan nak wish raya.. hehehe.. #rayakansebulan. Hahahaha nak jugak main hashtag. Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin. Buat yg mengenali diri ni, diana nak mintak maaf if ada kata2 and perbuatan yg mengguris hati korang secara sengaja atau tak sengaja. Siapa2 kenal tu jemputla beraya kat rumah... no duit raya okayyy hahaha. 

hug and kisses,

2014 BAKAL MELABUHKAN TIRAI....

Image
Assalamualaikum dearies~ Apa khabar semua.. Hope semua sihat2... ummm pejam celik pejam celik kita dah nak melangkah ke tahun baru. 2014 bakal meninggalkan kita semua dalam beberapa jam je lagi. Macam2 musibah menimpa Malaysia.. pesawat hilang dan ditembak, terbaru banjir. Hope kita semua tabah hadapi ujian ni dan sama2 kita berganding bahu.
Segala suka duka 2014 adalah memori yang terindah.. Detik 12 malam, buku 2014 akan ditutup dan buka buka baru 2015. InsyaAllah...


STICKY NOTE : ASSALAMUALAIKUM 2015... BE NICE TO ME :)

hug and kisses,