Sunday, 15 July 2012

I'm gonna miss all my cats!!! :'(


#special editing for my lovely cats!! (hug and kisses)

Hurm...kadang2 orang pelik tengok aku menangis...reason? Just because of cats? They laughing? Apa yang lawak sangat? Kucing sama je macam benda lain jugak yang korang sayang kan...once korang dah caring and sayang dekat something...bila korang hilang benda tu korang mesti sedih...macam tu jugak aku...aku tak kisah orang nak gelak ke apa...bagi aku bila time aku tengah sedih...aku tengok je kucing2 aku ni..sekelip mata hati terus sejukkkk...tak jadi nak marah...tapi aku kena terima hakikat...kena redha even dalam hati ni menangis tak henti2...aku dah penat nak menangis...tak pasal2 batal puasa...kan? :') Dulu kucing pertama yang aku paaaaaaaling sayang nama dia mimot...


Mimot ni manja sangat2...pantangla aku ke sana ke mari..kerja dia ikutttt je...bila orang nasihat sebab nakal sangat dia jelir lidah...sekali tak apa...ni banyak kali...tapi comellll je bila ingat balik...


Tengok tu...sweet kan...da la pandai posing depan kamera....tu yang aku gila sayang dekat mimot ni...even dia dah mati...aku selalu doa dia tak lupa dekat aku...tapi kannn.. :( time mimot mati aku menangis macam orang hilang anak je...mana taknya...dia kena patuk ular, bila aku sampai je rumah tengok dia terbaring tepi rumah...mata tak gerak2...gigi dah terkatup rapat...lama lepas tu darah membuak-buak keluar....seksa tengok dia mati...aku dah la mudah tersentuh hati...berderai la air mata.. :'( #mimot...mama saaayang mimot...sampai bila2.. :) 


Ni Abu...anak sulung mimot..dia pun dah tak ada.. :)


Ni mascara anak nombor dua...dah tak ada jugak...mati dah kena langgar kereta :'(


Lepas kucing semua mati...datanglah si Jack...here I come Jack..I'm your Rose...you jump i jump.. :) aku suka kucing ni sebab ekor dia panjang...hehehe..and teramatlah nakal...tak terlayan aku...tapi dah mati.. :( Redha dengan pemergian dia :)


And now...Cathelina Stephanie jadi penyeri hati aku...yang warna hitam putih tuuu...tengokla tu aku main kucing warna oren...dia cemburu...terus nak gaduh...ehh Lina..jangan macam tu nak...mama sayang Lina laa....mama tak pernah ajar gaduh kan...



Aku ingatkan Cathelina memang takkan beranak sebab dia ni tak mesra alam dengan kucing...mana taknya asal nampak kucing ekor bukan main kembang lepas tu undur ke belakang...tapi kalau nampak arnab sebuk2 kacau...ada sekali tu Cathelina hilang seminggu gara2 jiran kurung dia...sebab kacau ayam dia sampai mati....huhuu..alih2 dapat gak Snowbell dengan Lisa.. :)



Nak tau kenapa Cathelina intai2 sangkar?


Sebab si Bella tengah tidur...si Lisa suka sangat kacau Bella...hehe comellllll....


Lepas tu bukan main reproductive lagi..tambah lagi lima ekor...tapi tak sempat lagi bagi nama... :)



Bella jadi model aku untuk assignment creative photography...thanks my dear.. :)



Time ni aku baru lepas marah Bella sebab nakal...dah macam marah adik2 aku la cerita dia...tengokla tu terus buat muka sedih...tapi baru je tadi semua kucing2 ni dah di bagi dekat orang... kena redha.. :) dalam hati sedih teramat tapi bukan rezeki aku..

STICKY NOTE : TIAP KALI KUCING AKU MATI AKU SEDIH...AND AKU BELAJAR UNTUK REDHA...ALHAMDULILLAH...TIAP KALI KUCING MATI ADA JE KUCING YANG DATANG...AND PERKARA TU BERULANG SAMPAILA SEKARANG...TAPI KALI NI BUKAN KUCING MATI TAPI KENA BAGI DEKAT ORANG...MUNGKIN BUKAN REZEKI AKU.. :) SEDIHH :')
hug and kisses,

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cool Red Outer Glow Pointer