Posts

Showing posts from June, 2011

Demam Nora Elena Belum Habis

Image
Morning you alls? Dah bangun belum..wake up ok...:) Malas nak bebel panjang..berkenaan dengan tajuk entry aku pagi ni pasal drama bersiri nora elena yang baru je tamat minggu lepas...masih terbayang-bayang cerita tu..apalagi tengokla kat TONTON...giler seronok..okla kita support cerita melayu..kalau bukan kita saper lagi..aku harap sangat lepas ni ada nora elena 2..so korang yang terlepas cerita ni..tengokla and u will satisfied..:D
STICKY NOTE : SUKA TENGOK AARON AZIZ BERLAKON..:D

Dulu Christina Grimmie & Sam Tsui, Sekarang Maddi Jane Pulak...

Image
Evening everybody!! You alls yang mengikuti perkembangan youtube ni mesti kenal Christina Grimmie & Sam Tsui yang popular menerusi lagu JUST A DREAM kan..lagu ni special-nya dorang ada ubah sikit liriknya..and honestly lagu ni lebih sedap berbanding penyanyi asal..tak percaya try dengar and tengok comment-comment kat youtube about this song..

Lepas fenomena CHRISTINA GRIMMIE & SAM TSUI sekarang ramai orang dah teruja dengan MADDI JANE..cuba korang dengar lagu dia PRICE TAG and satu lagi JUST THE WAY YOU ARE..korang mesti terhibur tiap kali dia menyanyi. Coz why??? Sebabnya tiap kali dia menyanyi, dia akan tersenyum...aku pun dah terikut senyum...:DD
STICKY NOTE : CRISTINA GRIMMIE GORGEOUS & MADDI JANE CUTE..SUARA SAMA SEDAPNYA...

Sorry tau!! I have no Choice :(

Image
Salam semua..korang sihat tak? Kejap je kan nak masuk bulan 7..okla straight to the point, about my tittle entry..actually kan lepas ada STALKER dekat FACEBOOK aku ni..aku dah tak approve orang sesuka hati...either girl or boy..so sorry tau..kalau korang member lama aku, before korang nak add drop by your message first..ok??? then aku approve..aku ingat kejadian tu tak berulang lagi..yang tangan aku gatal-gatal approve sorang minah ni..RUPANYA STALKER JUGAK!! So after this, aku akan lebih berhati-hati..and kepada yang pernah terkena, hati-hati je dengan manusia-manusia nih...

STICKY NOTE : Makin menjadi-jadi laman web sosial ni.. SO SIAL..:P

Plants VS Zombies

Image
Siapa layan game ni??? hehehe..bila bosan ni la game yang jadi favourite aku..:D seronok berperang dengan zombie ni haaa..tapi kena tumpukan perhatian betul-betul..if takkkk NO!!!! ZOMBIE IT YOUR BRAIN!! haha...cool je game ni...

Ni antara game zombie yang paling aku suka..sebab apa? hehe.. Sebabnya bila aku tension or tengah marahkan someone ke, bila play this game rasa puas sangat!! Game ni cara mainnya kita ketuk kepala zombie tu haa..tu yang rasa macam aku tengah ketuk kepala orang..opppsss!!! uhuhuuhuu...

Hidayah VS Angry Bird

Image
Sekarang ni member aku tengah demam angry bird..hahaha!! Sangat comel ouhhh!! makan angry bird tidur angry bird..segala bagai angry bird..:D *agaknya dia ni kalau boleh husband pun nak angry bird kan..:P peace wey..tak mau mara-marah..hehe..*

Tengokla...sampai DP facebook pun dia letak angry bird..amacam? cool tak dia..adoiii..nasib baik la comel...*dayah, keep it up..hehehe*

Kenangan Bersama Mereka..:)

Image
Haihhh..rindunya dekat member-member aku ni..apa story korang skunk kan...
*CREDIT TO NURUL HIDAYAH BAHARI
Time ni pendidikan jasmani..sempat lagi tu capture..

Kenangan manis kau dan aku takkan terhapus...cehhh!! jusco lepaking..:D
*zaman nostalgia
Aku still ingat member-member aku ni sambut birthday aku..thanks tau korang...love u alls!!!
*kantoi..bawak phone time sekolah..:P

Picture ni diambil sehari sebelum SPM..masing-masing kemas bilik exam sambil POTPETPOTPET..hehehe...yang bertudung nunnnnnnnnn jauh kat sana tu aku and Asmi..entah apala aku borak dengan dia..kekeke...:P

Tak Tau Nak Bagi Tajuk Apa...hehehe

Image
Hai si Cathelina ni..pantang aku lepaskan dia dalam rumah..mula la..terkejar sana sini..and the best part kalau dia nak tangkap benda yang bergerak tak pela kan...ni benda yang kaku and langsung tak ganggu dia, tu pun ditangkapnya..:D hahaha!! Apala kan...dua hari lepas masa aku nak potong sayur, dia kacaunya aku..habis semua sayur kangkung diusik..and lastly dia makan sayur kangkung tu..dah macam kura aku tengok..aii cathelina selalu makan ikan..sejak bila jadi vegetarian ni? haha..

Tadi aku pergi farmasi nak beli ubat..then orang yang jaga ubat tu kata "adik nak tanya..adik pakai bedak apa? nampak cantik pakai kat muka.." haihhh segannya aku..haha!! aku jawabla "hehe..pakai simply siti.." ada jugak orang tegur..rahsiaku kini milikmu..cehhh...haha!! :P

Then, aku pergi ambik gambar..untuk apa? adala..hehee..and 1st time dalam hidup aku dilayan macam tu..mulanya akak yang ambik gambar tu ambik picture dua kali..then, dia datang kat aku..dia tunjuk gambar..and she ask …

Pingu My Favourite!!!!

Image
Dulu suka giler tengok pingu..lagi-lagi tiap hari sabtu and ahad aku dah terpacak depan TV..layan citer pingu ni..comel ouh family dorang..!!! Korang suka tengok tak?? hehehe..




Ada-ada Saja Telatah Si Cathelina Ni...

Image
Ingat lagi tak aku buat entry kat bawah ni...bulan lepas tak silap aku...

( Pagi ni cathelina betul-batul dah buat semua orang gelak..mana taknya buat macam merajuk + kecik ati..hahha!! time semua tengah sarapan pagi..dia melompat kat makanan kteorang..then, ibu aku terkejut la..cepat betul dia nak terkam makanan..dah ibu menjerit oiii!!! ibu aku tak marah pun..cuma terperanjat...dah si cathelina datang kat aku...pandang aku cam sedih je...and badan dia membelakangkan semua orang kat situ..cathelina...!!! kamu sungguh manja + comel sayang!!! )


Tadi si Cathelina kacau ibu aku masak...dia cium-cium...sondol-sondol semua plastik yang ada dekat dapur tu haa....then tengah seronok sondol plastik tersangkut kat ekor...apalagi...terpusing-pusing la dia..berkejar ke sana ke mari...dah semua orang gelakkan dia...tak lama lepas tu dia diam..ibu aku panggil dia menoleh...panggil lagi sekali Cathelina buat muka sedih..mata berair macam menangis...mungkin sebab orang gelakkan dia..ohhh sangat manja!…

Penat Tapi Best!!!!

Image
*sebelum pergi sempat lagi capture..hehehee
Hari ni baru aku dapat post apa aku buat semalam...tak larat nak post semalam..pukul 11.30 baru dapat rehat..:( tapi!!! aku enjoy giler semalam...seronok!! Seawal pukul 10 pagi aku bertolak dari ktm teluk pulai nak ke ktm bank negara..turun kat situ senang nak ke sogo..dekat je kan..aku,ibu,najah and kakak aku hang sekali dengan makcik aku...sebab makcik aku tinggal kat KL..so we alls set jumpa kat bank negara la....ke sana ke mari cari barang..seronok dapat shopping beli barang belajar..JAKUN KATAKAN..hehehe..dah penat cari barang tu apalagi...pergi makan la...seharian perut hanya diisi dengan roti subway...betapa tahannya perot aku..:D lepas makan cari barang lagi...lama-lama semua dah surrender..penat kot..balik la apalagi..lepas tu dalam ktm ada la manusia yang tak paham bahasa.....lelaki pergi la tempat laki...yang duduk kat gerabak perempuan buat apa...kan dah kena halau dengan polis...padan muka...rajin pulak polis buat rondaan...*i li…

Smk Tengku Ampuan Rahimah Sentiasa di Hati

Image
Rindu pulak aku dekat ex-school aku ni..yes aku bukan lagi warga STAR after aku spm..tapi sekolah ni banyak sangat kenangan gula and kenangan kopi...kenangan bersama guru,kawan-kawan yang happening and suasana yang mmm..sometimes seronok and sometimes bored..but seriously rindula....:(  kawan-kawan!!! aku rindu sangat kat korang tau takkk???!!!!!!

Bosan Plus Seronok!!

Image
*Comel tak aku punya bekas make up?? rasa macam jurumekap pulak...(ya, aku jakun!! :P)

Hari ni bosan sangat..so keluar beli barang belajar sikit..baru dapat baju untuk pergi kuliah and kasut sukan..barang keperluan lain sambung besok..hehehe..*TOMORROW KASI GEGAR ITU KL!! haha..MACAM NAK BORONG SEMUA PULAK..:p* Esok mesti penat nak cari barang..ala relax...cool down...tadi time keluar beli la benda alah ni...takkan make up letak banyak bekas kot..nanti orang kata apa..so beli la bekas ni...tak la nampak banyak sangat...(jangan la heran or pikir apa orang kata..:P) cun tak bekas make up tu!! jakun giler!!! heheee

And hari ni kan aku dah hilang sabar...bukan hari ni je..dah 2 3 hari aku sabar...

Seriously Rasa Nak Pergi Tempat Ni Lagi Laa....

Image
Cantik kan tempat ni..ala-ala Venice gitu..masa aku pergi tempat ni rasa macam kat overseas je..1st time melangakah kat tempat ni semua terdiam..terpaku!! sebab cantik sangat..!!!! Tempat ni dekat Bukit Tinggi,Pahang..rasa macam tak nak balik je...miss that moment!!!

Rindunya!!!!


Hehehe..CAPTURE!!

Yeaahhh!!!! Itu saya..:P

Nice kan time ni???

Bergambar je kerja aku..hukhukhukkk..

Ni pemandangan dari atas..sejuk je mata tengok...:)

Like this one!!!

Saya Suka Permainan Tradisional!!!

Image
Masa sekolah rendah dulu rajin betul main benda alah ni..lagi-lagi time kelab permainan..aku masuk permainan dalaman..tapi lawak pulak nama kelab tu..sampaikan bila cikgu umumkan kelab permainan dalaman berkumpul dekat dewan terbuka..semua buat kecoh..permainan dalaman?? apa benda tu?? oii kawan semua..permainan tradisional la maksudnya...apa la korang ni..congkak ni salah satu permainan yang aku paling suka!!! 

Haa..batu seremban ni pun aku suka..lagi-lagi memang trend budak-budak sekolah rendah main benda alah ni...bukan perempuan je giler-giler dengan batu seremban..lelaki pun ikut layan main benda ni...yang dah power tu laju je main batu seremban..siapa kata main batu seremban tak payah ada skill?? kena ada wooo...

Yang ni pun aku suka gak..gila seronok!!

Bila teringat balik pasal lari dalam guni..ada masa tu lari laju je..bila teknik salah sampai berguling dibuatnya..hehehe
*Korang pulak suka permainan apa???


Tak Sabarnya!!!!

Image
Tak sabar nak tunggu pukul 7..apalagi nak layan cerita nora elena la..suka gitu...tengok part romantik tersenyum sorang-sorang..macam aku pulak yang berlakon..kalau baca novelnya entah macam mana aku senyum..dah lebar mulut aku senyum macam macdonald kot..hehe..alaa tak apala nak feeling..kan? kan? kan? Suka ohh kalau dapat husband caring and romantik macam tu..hehehe...To all yang layan cerita ni..selamat menonton!!

Penguin Saya!!!

Image
Hai korang!! korang semua buat apa tu..tak tahu kenapa giler bosan ni..petang-petang evening ni..sajer aku nak post macam-macam..haii aku ni pun..dah evening nak petang pulak kan..tu la kalau dah sewel..hehe..yang kiri tu adik aku..aku suka panggil dia penguin...cute what?? mana aci..dia panggil aku katak...so apalagi..bagi dia panggilan jugak..tapi aku nak kucing!!!!!
Bila penguin & katak bergabung



Aku Sewel..:P

Image
Siapa kata budak-budak je boleh main gelongsor..haha!! aku pun nak jugak!!! tak kira nak jugak..:P



Alahai..bila dah BOSAN...

Image
Hari ni dah masuk 1 Jun kan...cepat je masa berlalu...waaa!!! Bila dah bosan mula la rajin nak bukak blog..pukul 12 tadi dah tengok cerita korea. So, tak ada la bosan sangat. Ingatkan pukul 3 nak tengok cerita marimar tapi ganti cerita lain pulak daa..maklumlah cuti sekolah katakan...apa la nak buat ni..rasa nak merapu je..hehe