Posts

Showing posts from July, 2011

Selamat Menjalani Ibadah Puasa....

Image
Assalamualaikum...pejam celik pejam celik bulan Ramadhan pun makin dekat kan? Selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua yang beragama islam....puasa full aww!! hehe..belum puasa lagi, tapi dah rindu nak anyam ketupat..agak2 raya tahun ni dapat lagi tak duit raya..:P mak aiiii..hehehehe...puasa tahun ni dengan member2 la nampak gayanya kan..sahur buka semua dekat hostel..tak mau..nak dekat rumah jugak!!!!!!!!!!


Sampai hari ni..Cathelina tak balik langsung..hmmm tolonglah pulangkan dia....pagi petang siang malam menangis macam mati laki je taw!! :'(
STICKY NOTE : DOAKAN KUCING SAYA BALIK YA..SAYA RINDU DIA...:(

Hmm..tak ada mood la..

Image
Semua benda aku buat serba tak kena jadinya...kepala pening..tekak sakit.....macam nak demam je rasanya....mood pun tak ada..nak senyum pun macam terpaksa je...senang cerita, aku rindu dekat Cathelina...dari semalam menangis...mood pergi kelas pun tak ada...tak boleh tak pergi kelas...kena pergi jugak!!!!!!!!! Hmm...sedihnya..............apa nak buat ni...
STICKY NOTE : AIR MATA NAK MENGALIR LAGI...:( BALIK LA CATHELINA...I'M WAITING YOU......DON'T MAKE ME SAD...

Cathelina..balik rumah ya sayang..miss u...

Image
Last day aku dekat rumah..Cathelina still ada..malam terakhir sebelum aku balik, entah kenapa aku rasa that is the last time I saw my lovely Cathelina...dulu masa Mimot, Mascara, Abu, Panda, Tompok and Jack pergi tinggalkan aku..perasaan yang sama aku rasa sebelum Cathelina hilang..Catttt...please balik...don't make me cry...i miss u so much..:'(

Aku tak nak kehilangan dia...aku memang suka gila dengan kucing...CATHELINA..!!!!!!!!!!!!!


Waktu ni sebelum dia hilang...malam tu dia manja sangat....dia tak pernah semanja tu...aku nak online, dia baring kat keyboard aku..dia tak bagi aku online....dia nak aku layan dia...bila aku pasang cerita korea, 100 days with mr.arrogant dia ikut join tengok...ibu and adik-adik aku pun terkejut tengok telatah dia malam tu....balikla Cat.......:'(
STICKY NOTE : SAYANG CATHELINA BALIK YA...PLEASE COME BACK HOME..I LOVE U..I MISS U..:(


Syukur Alhamdulillah...

Image
Alahaiii selasa..kenapa kau datang...huuuu..hari ni dah kena balik hostel..waaaa malasnya...malam tadi si Cathelina tidur sebelah aku....tiap kali aku nak balik dia macam tau-tau je...mintak dibelai and bagi perhatian kat dia..pandainya kucing sekarang ni kan..:D bila aku sibuk dengan laptop, dia baring kat keyboard...aloloooo manjanya dia..mmmuuahhh!! :) heeee.. I have two good news...1st, permohonan pengecualian PLKN diluluskan...ada sebab yang aku tak dapat pergi..biarlah aku, family and orang terdekat aku je tau..kepada pihak Tuan yang meluluskan, terima kasih kerana memahami keadaan saya..:) Ribuan terima kasih diucapkan...2nd,  permohonan PTPTN diluluskan jugak..tapi betul kaaa??? Aku tak mimpi kan? Ke aku salah pandang?? Syukur Alhamdulillah...Allah telah permudahkan urusan aku...:)


Dalam hidup ni mana ada such thing yang senang kita peroleh..toiii tak?? Bila kita dapat lebih dari segi sebelah sini, kita akan kekurangan sebelah sini pulak...tu namanya lumrah kehidupan....yang ki…

Still fresh in my mind...:D

Image
Hari ni lepas siap buat kerja rumah..aku bermain dengan si manja Cathelina Stephanie..nickname Cat....:D ecececececeee....hehe...aku pergi bilik dia ikut..aku baring dia pun ikut join...nak sidai baju dia ikut..nak menyapu pun ikut....nak masuk toilet pun nak ikut jugak..terok sudaa....and happy semalam masa sampai rumah dia nampak je aku apa lagi..meluru datang kat aku..sayang cat..kamu sangat comel...!!! Hari ni banyak betul ragam dia ni haaa...elok-elok aku dah mengemas rumah semua..tunggang terbalik dia kerjakan..makin nakal ya dia..habis pasu dia tumbangkan...isshhh99..
Si cathelina punya kerja la ni..huuuuu

Dah tumbangkan pasu..terus masuk bilik..baring atas katil..tengoklah tu...buat muka tak bersalah dia..mintak maaf pun tak..hehehehhe




Entah kenapa kenangan semalam still fresh dalam otak aku..macam sayur segar bak kata bestfriend aku...dalam KTM semalam..sebelah aku ada 1 family dari Arab..mak dia bagi aku kurma..1st aku tolak coz segan la...aku kan pemalu..:P hehehe..then dah 2 …

Walk Away..:)

Image
Sebenarnya entry yang aku nak buat ni aktiviti aku semalam..dah basi kan? Ahh biar ahh..nak post jugak entry ni..semalam lepas prepare apa-apa yang patut..aku,ibu and adik beradik aku pun dengan semangatnya pergi ktm..kenapa tak naik kereta? Mana ayah aku??? HMM long story.....just forget it...pukul 10 macam tu jalan kaki ke ktm dari rumah..fuhhh!!! panas gilax!!! *rasa nak tumpang abang-abang yang naik big bike jer..heeee..gatalnya..:P*  lepas sampai pergi makanla apa lagi...:D and the best thing is malam masak sup kimchi..i really miss that!!!!! yummyyy..
*sup kimchi..sedap ooohhh*
Hmm..tu cerita semalam..hari ni punya story tak ada kot...nothing special activity today...apalagi layan novel la kan??? :P








oppsss!!! hahaa..bersama adik tersayang..tinggi betul adik aku ni..macam ni kena pakai heals tinggi ar..heee
STICKY NOTE: BOSANNYA!!!

Terima kasih..you hurt me again..

Image
*try to be happy..fact, just me know what i feel..
Kenapa mesti lepaskan geram, marah semua kat aku??? Aku dah tahan lama tau tak? AKU CUBA TAK FIKIR SEMUA NI..TAPI KAU DAH BUAT AKU MOODY PAGI NI..why must me? Aku ni dah macam checkpoint tempat kau lepaskan apa kau rasa kat aku..hello...aku bukan anak patung..aku bukan badut..bila kau marah aku gelak..bila kau lepaskan geram kat aku..aku kena senyum 24 hours...please la..kau nak aku dah tak bernyawa ke baru nak menyesal..aku manusia biasa..I'M NOT PERFECT..!!!! Takkan aku je kena jaga hati orang..Hati aku..aku sendiri jaga..hmmm...thank a lot...
STICKY NOTE : NAK RELEASE TENSION...

Harry Potter with My Geng..:D

Image
Aku and Atiqah
Hari ni kelas pagi..pukul 10.30 hingga 12.30...then lecturer sambung pukul 1 sampai 2 lebih camtu,,,masing2 dah pening kepala..Aishah belanja tengok wayang..perghhh!! Sponser tuhhh...ikut jela..before that, mintak izin ibu dulu...:D 






Lee,aku,wanie,atiqah(kaka)
Seriously aku memang tak layan Harry Potter...entah macam mana boleh layan and suka gilax!! Ada satu part ni ular tiba2 wat aksi suspen..apalagi aku terkejut..wakakakaka (atiqah) gelak kan aku..ishh gigit budak ni..heeeee....:P

KANAK-KANAK KERIANGAN







Gambar yang aku blur kan tu la Aishah...ni atas permintaan dia...:( 
STICKY NOTE : AISHAH NEXT TRIP SPONSER TENGOK WAYANG BILA? :p

Wanna Let It go..hmm

Image
Entah kenapa pagi ni hati aku rasa sedih sangat..aku ingat perasaan sedih tu akan hilang bila aku bangun pagi ni..tapi tak rupanya...rasa nak menangis tapi tak berdaya..menangis dalam hati jela..dalam dunia yang bernama kehidupan ni, kita takkan boleh lari dari masalah..betulkan? Lepas satu settle satu lagi datang..Ya Allah...angkatlah beban yang aku rasa ni..hambamu ini tak cukup kuat untuk memikulnya..

Bila dah tak ada mood macam ni, mula la serba tak kena je apa aku buat..kan best boleh menjerit kuat-kuat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aku nak lepaskan semuanya..mesti lega..tapi takkan la aku nak menjerit kat tengah2 dunia ni...pelik pulak orang tengok aku...hari ni kelas pukul 10.30...baju semua dah siap basuh lepas mandi pukul 6 tadi...so apa nak buat sekarang? Note pun dah baca (memang dah baca, tapi boleh ker dapat dekan..huuu) K la...nak chow dulu..tata titi tutu...


STICKY NOTE : I'M NOT IN MOOD..SO PLEASE DON'T MAKE ME ANGRY..TQ

With My BFF *24 JUN 2011*

Image
Miss you so much my little bombom!! To Asmi : weiii..tengoklah tarikh snap picture dengan tarikh aku post entry ni..jauhhhhhhhh beza..:P

Ada jodoh, nak jumpa lagi...kita hang out dengan geng militan kita..deal my dude??







*buat  muka je kejenya..




Sayang..miss u!! jumpa nanti I nak pelok cium U sampai U pengsan..U always in my heart babe!!! 



No Tittle

Image
Sebenarnya aku tak tau nak post apa kat belog ni...makin hari makin tak ada idea ouhhh...kejap ya, nak perah otak lepas tu minum balik..huuu..hari ni dah hari ahad..petang dah kena balik hostel..tak nak balik boleh? hehe...just kidding..rindu giler dekat kaka,widad,aishah and wani..and also siau li..see you there guys!!! Ok la nak choww..

Miss My Blog!!!!!!!!

Image
Dah lama aku tak jenguk2 belog aku ni..and lama gak menyepi dari laman web sosial ni..wahh!!! Bersawang dah belog aku...heee..actually aku busy dengan orientasi and aktiviti...penat ouh..lepas pendaftaran je terus bermula orientasi..and banyak taklimat aku kena attend..nak online rasa lazy pulak ler..huuu...
*perbincangan kumpulan
Rindunya time nih..sonok betul explorace..hujan pulak tu..ada cabaran minum telur mentah..budak laki jadi mangsa..pegang katak pun laki..eee tak mau ahh pegang..giler pening cari jawapan untuk check point..:D





Time ni..cabarannya kena cipta lagu and menyanyi..dah rasa macam komposer pulak..:) Alhamdulillah dapat tempat kedua...:DD